“Баба Яга” вози без жилетки и инструкции..


Без спасителни жилетки и предварителен инструктаж возят част от туристически корабчета по крайбрежието, показа проверка на "Монитор". Собствениците им често качват пътници дори и да няма свободни седящи места, а туровете из морето се отлагат само при много силно вълнение.  "Качвайте се! Тръгваме в 19,30 часа", крещи единият от организаторите на екскурзия покрай бреговете на Созопол с кораба "Баба Яга". Туристите се тъпчат по дървените пейки с маси в ресторантската част на лодката, където могат да пият бира. Закъснелите пътници се качват на мостика или пък сядат на палубата пред капитанската кабина. Обикновено се возят средно по 50 туристи, сред които и деца на 3-4-годишна възраст, видя "Монитор".

Единствената причина корабът "Баба Яга" да не тръгне по разписание към остров Св. Иван, е потокът от мераклии да се повозят. На входа туристите не получават нито спасителни жилетки, нито билети, които би трябвало да представляват тяхната застраховка. Парите за воаяжа покрай Созопол, който струва 10 лева за възрастни и 6 лв. за деца, се събират накрая. Пасажерите обаче и тогава не получават хартиени билети.

Пътуването с "Баба Яга" започва без инструктаж как да се реагира при евентуални инциденти. Липсва и информация за местата, покрай които преминава корабчето.  Когато морето е много бурно, вълните мокрят хората на предната пауба, видя "Монитор". Децата, които сядат там, определят пътуването като "возене на люлка гондола".

monitor.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...