Чепеларе и Рибарица – два района с еднакво прекрасни селски къщи за вашата почивка

Единият курорт се намира в Северна България, а другият в южна. Първият е в област Ловеч, а втория в област Смолян. И, ако все още не сте се досетили за кои селища говорим, то под номер едно сме поставили Рибарица, а под номер две Чепеларе. И двата курорта са посещавани от туристи, както през лятото, така и през зимата. Еднакво добри условия можете да откриете както в хотел в Рибарица, така и в хотел в Чепеларе. Интересно обаче е, че прекрасни условия предоставят не само хотелите тук, но и обектите, които привличат туристи от скоро – селските къщи.

Селска къща в Рибарца

Най-хубавата новина за тези, които искат да почиват в селска къща в Рибарица е, че тук можете да откриете не просто поредната такава, а сграда, построена във възрожденски стил, покрита с керемиди и заобиколена от ограда напрвавена от сплетени клони.

Почивката в селска къща в Рибарица

ще ви върне към дестките години, ако сте били от хлапетата прекарващи летните ваканции при баба и дядо на село. А, ако не сте имали подобно детство, можете да сте убедени, че ще откриете един напълно нов и различен свят. Големият чардак, подредената и зелена градина, навесът над входната врата – това очарова и кара всеки да се замечтае и да забрави за текущите проблеми и вълнения. Цените са достъпни, а природата завладяваща. Почивката в селска къща в Рибарица без никакви съмнения би могла да се причисли към вълнуващите преживявания, които се помнят цял живот.

Селска къща в Чепеларе

Макар че тук става въпрос за град, то намирането на селска къща в Чепеларе не би представлявало проблем. Има доста обекти в покрайнините на града, които привличат туристи през цялата година със своята красива архитектура и модерно обзавеждане. Обстановката наподобява изключително много на типичните селски къщи, които сме свикнали да виждаме в стотиците реклами, които ни заливат отвсякъде. Предимството при наемането на селска къща в Чепеларе се състои най-вече в това, че хем сте в типична селска къща, хем се намирате в град. А културно-историческите обекти, които биха моли да се посетят тук са много повече отколкото предполагате. В града има доста интересни църкви, единствения в Европа Музей по спалеология и разбира се обсерваторията, която се намира на 15 км от курорта на връх Мечи чал.

turizam.samo.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...