Пет курортни градчета се включват в битката за приза “Кой е най-добрият град за живеене в България”


За трета поредна година Дарик радиo, DarikNews и в-к „24 часа” дадоха старт на класацията “Кой е най-добрият град за живеене в България”. В “битката” за приза участват 44 града. Интересното е, че сред тях има включени и пет нови. Това са курортните градчета Белоградчик, Созопол, Несебър, Поморие и Каварна.

Всеки от тях привлича голям брой турсти в определен период от годината и поради тази причина може да се смята, че в гласуването ще участват не само жителите на даденото населено място, но и тези, които са изкарали там отпуската си. Именно туристите ще могат да кажат в кой от курортните градове са сядали в най-приятното заведение, къде са пили най-хубавото кафе, къде са имали най-много заведения с безжичен интернет, къде персонала в заведенията се е справил най-професионално с обслужването. Критерийте, по които ще се избира най-добрият за живеене град в България, са общо 44. Разбира се в тях влиза и един от най-важните за турстите – условията в хотелите. От значение ще бъдат броят на указателните табели по улиците, инвестициите в инфраструктурни проекти, екологичното състояние на града. В предишните две години за най-добър град за живеене бе обявена морската столица Варна.
Проучването тази година ще определи още и „Най-добър бизнес град”, „Най-зелен град”, „Най-красив град”, както и „Парти град”. Именно последният приз е този, който вълнува доста от младите хора в България, които се чудят къде да прекарат отпуската или ваканцията си. Кой обаче е успял да покрие най-добре всички кретерии ще стане ясно след 23 октомври когато приключва кампанията.
Ето и списъкът на всички градове, които участват в битката за призовете: Балчик, Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Дупница, Добрич, Каварна, Казанлък, Карволов, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Мантана, Несебър, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Поморие, Разград, Русе, Сандански, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, Созопол, София, Стара Загора, Троян, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

http://turizam.samo.bg/

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...