Зимните курорти свалят цените с 20%


До 20% намаление на цените за предстоящия зимен сезон ще предлагат хотелиери в Пампорово и Чепеларе, съобщиха представители на хотелиерските сдружения в двата ски курорта.

Поевтиняването идва заради кризата и намалелия туристически поток. Намалението на цените на нощувките в хотелите в Чепеларе е около 10% средно, обяснява Съби Маданков, председател на хотелиерското сдружение Мечи Чал. По негови думи допълнителното поевтиняване, което не се отчита в стойностите на нощувките, е прибавянето на нови безплатни екстри към досегашните оферти.


По-голямо намаление в цените се отчита и при пакетните оферти за 3, 5 и 7 дни. От 25 до 100 лева варират цените на нощувките в Чепеларе през зимния период в зависимост от категорията на хотелите и периода на резервираната почивка.

От 15 до 20% е намалението на цените в Пампорово в сравнение с офертите за миналия зимен сезон, заяви председателят на регионална туристическа асоциация "Родопи" Панталей Мемцов.

Записванията на британските туроператори за зимния сезон са по-слаби от очакванията на хотелиерите, но все пак не вещаят драстичен спад на туристическия поток, отчитат от асоциация "Родопи". От курорта очакват записванията да се активизират в последния момент преди началото на сезона. Подобна тенденция за записвания и резервации в последния момент се забелязва и през миналата година, тъй като явно се изчакват обичайните намаления на цените преди сезона, обясняват от курорта.

За компенсиране на прогнозирания спад на туристи от Великобритания, хотелиерите се насочват към привличане на балканския пазар. Очаква се след отпадането на визите за сърби и македонци от 1 януари да се увеличи потокът от туристи от западните ни съседки./monitor.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...