Румънското нашествие в БГ


Лятото си замина, а заедно с него и румънските туристи. И, ако хората от вътрешността на страната не са забелязали нашествието на туристи от северната ни съседка, то живеещите в черноморските градове и села имат представа какво се случва от няколко години насам. По обясними причини разбира се, нашествието бе най-сериозно в Балчик. Както казахме обаче, лятото е зад гърба ни и сега всички погледи са насочени към зимния туристически сезон и разбира се към местата, на които е възможно да посрещнем Нова година.

Оказва се, че родината ни е една от предпочитаните дестинации за вдигане на наздравици вечерта на 31 декември, особенно за румънските туристи. Дори и в предходни години, туристите от север да са пердпочитали Алпите, сега идва ред на хотелите в Банско, Пампорово и Боровец. Същото разбира се важи и за доста от морсикте курорти, в които някои от хотелите отварят врати специално, за да посрещнат новата година.

Причина за изборът на българските планински курорти от румънците разбира се са значително по-ниските цени. Тук се получава две в едно – хем е по-евтино, хем е по-близо. И не на последно място е факта, че за разлика от големите световни дестинации, при нас все още има места. Влияние оказва разбира се и световната финансова криза. Експерти от бранша посочват, че заради кризата, цените са намалели с около 20 проента или поне с толкова ще епо-евтина зимната почивка за румънците у нас. Според данни, които ни останаха като наследство от вече закритата агенция по туризъм, румънците са на първо място сред чуждестранните туристи, които посещават България. Досега обаче те познаваха предимно морските курорти. Както са тръгнали нещата в момента обаче, румънски език през тази зима ще се чува и в спа хотелите в Банско, и в хотелите в Пампорово, и във ваканционните селища в Боровец.

turizam.samo.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...