Туроператори фантоми мамят с екскурзии


Клиенти горят с по 3 бона за нощувки

Комисията за защита на потребителите (КЗП) алармира, че станалата скандално известна туроператорска фирма „Вени тур 7" вече се подвизава с ново име - "Феникстур". Смяната на "самоличността" на фирмата е станала факт, след като комисията затвори временно офиса на "Вени тур 7" заради осъществяването на дейност без регистрация. Въпреки това управителят є Венета Груйчева е продължила с опитите си да работи като туроператор, този път под името - "Феникстур". Естествено, без регистрация и привличайки клиентите по нетрадиционни начини, съобщиха от КЗП.


От там информираха още, че

срещу "Феникстур" има редица

оплаквания.

В един от случаите изпратените от фирмата групи на екскурзия в Турция установяват на място, че фирмата не е резервирала нито една от платените от тях седем нощувки - пълен пансион в хотел "Тусан". Така пишман туристите са "изгорели" с по 2440 лв. На други българи, пътували с „Феникстур" до курорта Кушадасъ, им се е наложило да се обърнат за помощ към генералното консулство на България в Истанбул. Причината била, че са били притеснявани от местния туроператор „Моя турс" заради неуредените финансови въпроси от страна на „Феникстур".

Оплаквания от въпросната фирма има и за организирани почивки в страната. Едно от тях касае пътуване и престой в хотел „Арапя".  Хората платили 650 лв. за

13 нощувки, но се наложило да нощуват в по-лош хотел, тъй като „Арапя" вече не работел.

Освен че е съставила актове и е наложила санкции на въпросната фирма, КЗП е уведомила и данъчните, че в офиса на "Феникстур" липсва касов апарат и не се издават документи за плащане. Освен това случаят с туроператора фантом е предаден и към районна прокуратура и дирекция „Противодействие на общата престъпност", съобщиха още от КЗП.

От комисията предупреждават, че потребителите не бива да плащат за туристическа услуга, преди да се уверят, че фирмите имат регистрация като туроператор. Тя трябва да стои на видно място в офиса.


Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...