Представят българския туризъм на международна борса в Лондон..

   

promoturceara За 29-ти пореден път страната ни се представя в откритата днес в английската столица Лондон международна туристическа борса WTM. Форумът, който ще продължи до 12 ноември се провежда в изложбен център ExCel. Тази година туристическата борса в Лондон празнува своя 30-годишен юбилей. Участие в изложението от българска страна ще вземе и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
World Travel Market се определя като най-голямата борса в света за професионалисти в туристическата индустрия и второто по престиж туристическо изложение в света след ITB – Берлин. В миналагодишното издание на WTM, участие са взели общо 5 631 изложители от над 200 държави и региони. Статистиката показва, че през 2008 г. международнияг форум е посетен от 50 247 представители на туристическия бизнес от цял свят.
Българският щанд, който посетителите могат да разгледат до 12 ноември се намира в сектор Европа и Средиземноморие. Там ще се представят 20 съизложители – две общински администрации, 1 с рекламни материали без представител на щанда – «Крас Плюс» ООД, «Дакер» ЕООД и «Кобея» ООД.
Международният форум сега се провежда под мотото „Устойчив туризъм във време на предизвикателства”. Традиционно на третия ден на изложението ще се проведе форумът за отговорен туризъм. Българското участие ще наблегне на специализирани форми на туризъм – културно-познавателен, спортен и приключенски. Съответно дизайнът на родния щанд също е съобразен с темата. Концепцията за щанд е решена с обособяване на региони и специализирани продукти, като представят Софийски регион, Черноморие, Рило-Пирински регион, Тракия и Старите български столици, и продуктите културно-познавателен туризъм и балнео и спа туризъм. За първи път на това изложение проектът за българския щанд е изпълнен след конкурс за избор на фирма–строител. Избраната компания „Стройтек” ЕООД подготви националните щандове на България на най-големите международни туристически изложения WTM 09 – Лондон и ITB 2010 – Берлин, MITT 2010 – Москва, Intourmarket 2010 – Москва, UITT 2010 – Киев.
Насрочено е зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов да се срещне с Ники Уайт, Генерален директор на Федерацията на туроператорите, министри по туризма, потенциални инвеститори и туроператори. В програмата му е предвидено още и участие в конференцията „Ден на отговорен туризъм”
Анимационната програма на българския щанд включва представяне на занаяти и изпълнения на пиано на етноджаз. Съчетанието на традиционен фолклор с модерна музика и представянето на тази хармония представлява важно послание за дестинация България – комбинация от древно културно наследство, запазена природа и модерни курорти. За гостите на българския щанд е предвиден голф тренажор, който е акцент в представянето на спортния туризъм, както и винен бар със селекция от качествени български вина.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...