Всяка четвърта къща в курорта на тезгяха


Стотици хотели по Южното Черноморие вече са на тезгяха. Сред тях са суперлуксозни сгради, семейни хотели и къщи за гости. Повечето без успех се продават от година. Купувачи в кризата трудно се намират въпреки ниските цени.

Трудно е да убедиш някой да даде огромни пари за нещо, което не е ясно дали ще бъде рентабилно, заяви управителят на агенция "Адлер" Иван Червеняков. Най-много са хотелите за продан в Слънчев бряг. Там всички продават, никой не купува. На тезгяха е всеки четвърти хотел. 50 скъпарски комплекса чакат нов собственик. Само в сайта на "Имот.Бг" за продан са обявени 23 сгради. Най-скъпата е с цена от 27 млн. евро. Името на хотела се пази в тайна, тъй като става въпрос за един от най-тузарските обекти, разположен на брега на морето, обясниха от агенция "Сириус", която го продава. Въпреки че цената изглежда космическа, на практика квадратният метър излиза 580 евро с обзавеждането.

Три други хотела в Слънчев бряг също на първа линия се продават на цена от 10 до 15 млн. евро. Най-евтино върви частен хотел от 700 кв. м до комплекс "Хелена 2". Собственикът му иска за сградата 600 000 евро. Повечето от обявените за продажба комплекси в Слънчев бряг и Несебър вървят около милион евро. Собствениците им обаче бързо свалят цените и са готови да паднат до 50%, стига да намерят купувач.

Елена Димитрова

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.