Започващият зимен туристически сезон се очердава да е добър..


Зимният туристически сезон се очертава добър. Някои от хотелите са били резервирани още през ноември, но все пак секторът ще завърши със спад. Това обяви Румен Драганов от Националния борд по туризъм, цитиран от Дарик.

По данни на Националния борд по туризъм средната заетост на хотелите в България ще бъде 28 процента тази година при 30 на сто през 2008-а.

Румен Драганов посочи, че през 2002 година сме имали 970 хотела, а сега те са 3303. Ако се съпоставят данните излиза, че 55 процента от леглата са празни, а това е голям проблем за всички, посочи Драганов.

На Общото събрание на Националния борд по туризъм преди дни организацията е взела решение да се предложат промени в Закона за туризма. Сред тях са въвеждането на понятието „атракция", уеднаквяване с международните стандарти на понятия като „турист", „екскурзиант" и консолидирането на бизнеса в една организация, с която да общува властта.

Браншът разчита на визията за развитие на туризма на България, която минава през развитието на една добра стратегия, посочиха от ръководството на Националния борд по туризъм.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...