Топла, но ветровита Нова година в планините ..

   

Снегът в планините е на петна, пътеките са заледени, на места са навети със сняг, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Температурите са положителни в по-голямата част от планините. Времето е динамично.

Планинските спасители съветват тези, които ще се отправят към планините, да са добре екипирани за зимни условия и да не се подвеждат от положителните температури. Силният вятър създава предпоставки за измръзване.

Отлични са условията за туризъм в Родопите, в Пампоровоработят четири писти, като снежната покривка по високите части е около 40 см. Работят и всички лифтове и ски-съоръжения.

В Чепеларе също има условия за спорт и туризъм, сняг има в най-високата част на „Мечи чал", работи четириседалковият лифт. В новогодишната нощ в Пампорово ще дежурят двама планински спасители, които ще приемат сигнали за изгубени или бедстващи туристи.

На Рила навсякъде има бурен вятър, снежната покрива е малка и не е подходящо за ски. Температурите са от -1 до +8 градуса. Лифтовете, съоръженията и хижите работят.

Пирин посреща с по-слаб вятър и без валеж. Температурите са от 0 градуса до +8. заледяванията обаче по насипите са значителни и условията за туризъм не са особено добри.

И в Рила, и в Пирин се очаква през деня да преобладава разкъсана облачност. На Витоша има мъгла и силен, до бурен на Черни връх вятър, като условията за туризъм са лоши. На места има и мъгла. Температурите са от -1 до  градуса, като не се очаква разкъсване на облачността.


news.bg

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.