Археолози: Открихме Атлантида!..

   

Група археолози е поредната, която заяви, че е открила Атлантида на дъното на Карибско море, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

"Експертите по подземна археология", които отказват да се назоват, са пуснали в интернет поредица от снимки, направени в море. Според тях изображенията са развалините на голям град, който би могъл да е по-стар от египетските пирамиди, появили се след 2600 г. преди Христа.

Специалистите дори са заявили пред френски вестник, че една от постройките изглежда е пирамида.

Анонимната група сега иска да събере средства, за да изследва тайното място, където са били направени снимките. Тя обаче отказва да разкрие местоположението на обекта. Единственото, което съобщава, е, че той е някъде в Карибско море.

Твърденията на незнайните експерти се посрещат с недоумение в интернет. Скептиците обаче се въздържат да ги развенчаят изцяло, защото все пак всичко е възможно, пише "Дейли мейл".

Периодично се твърди, че е бил открит приказно богатият град от легендите, който е потънал под океанските вълни. Надеждите обаче обикновено рухват много скоро, защото твърденията се оказват безпочвени. БТА

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...