Ски центровете в Турция

Прекрасните кътчета на Турция

Ски центровете в Турция.

Изпратена 22.01.2010 11:23:35 UTC

Обновена 22.01.2010 11:23:35 UTC

B Турция, която разполага с прекрасни условия за зимен туризъм зимния сезон преминава много оживено. Ски центровете в Турция, които през зимата се препълват с посетители от страната и чужбина станаха още по-фаворитни с инвестициите осъществени през последно време.

Над 20 града в нашата страна, известна част, от която е покрита с планини, в продължение на 6 месеца са покрити със сняг... Удоволствието от снега е напълно различно. Онази дълбока тишина, сиянието на снега, проскърцването на снега под нашите стъпки, снежинките падащи по лицето са поетични описания на снега... Карането на ски пък е забавната страна на снега. Още повече, че освен ски спорта съществуват различни видове зимни спортове като сноуборд, бобслей, моторна шейна, фигурно пързаляне, кърлинг и други... Някои от тези дисциплини са част от Зимните олимпийски игри... Турция, която притежава много голям потенциал със своите климатични и географски особености, превърща изобилието от планински области в свое преимущество и развива планинския туризъм.

Ски центровете в Турция привличат голям брой местни и чуждестранни туристи. Турция е предпочитана дестинация за зимния туризъм главно от руските и европейските туристи. Инвестициите и реализираните проекти в Източен Анадол превърнаха областта в един от световните центрове на зимния туризъм... В Турция има близо 20 ски курорта, някои от които са: Давраз в Ъспарта, Ерджиес в Кайсери, Паландьокен в Ерзурум, Улудаг в Бурса, Ългаз в Кастамону, Кьороглу в Болу, Зигана в Гюмюшхане и Картепе в Коджаели... Във всички ски центрове има частни хотели, а в някои и държавни почивни станции.

Днес първо ще се отправим на пътешествие към планината Улудаг, където се намира един от най-важните ски центрове на Турция...

Ски центърът Улудаг се намира на 36 километра южно от град Бурса... Ски центърът Улудаг притежава благоприятни условия за алпийски и северни дисциплини. Освен ски спорта в комплекските в Улудаг може да бъдат практикувани и сноуборд, бигфут, кънки и скишейна. Ски сезонът в Улудаг започва на 20 Декември и продължава до 20 март.

А ски центърът Карталкая, който е разположен в близост до град Болу се разпростира в границите на националния парк Кьороглу. Ски сезонът в Карталкая, където има 9 ски лифтове и 2 телесиежа започва на 15 Декември и приключва към 15 март...

Паландьокен, който е един от най-предпочитаните от чуждестранните туристи ски-центрове на Турция е разположен южно от Ерзурум. Най-подходящ за ски е сезона от 10 Декември до 10 май. До връх Бююкеждер на планина Паландьокен се достига по два отделни пътя, от ски центъра и от село Башкьой, което е разположено в южния склон на планината.

Ски курортът Саклъкент е разположен на 50 км от световноизвестния туристически център Анталя в планинската верига Бейдагларъ. Според снеговалежа сезона за ски продължава между 2 и 3 месеца.

Ски центърът Ългаз се разпростира в границите на Националния парк Ългаз, а ски сезонът продължава от месец декември до месец април.

Саръкамъш е разположен югоизточно от Карс и е разположен на височина 2 хиляди 634 метра. Най-подходящ за ски е сезона между 20 декември и 20 март. Саръкамъш и околността са подходящи за всички алпийски и северни дисциплини.

Ерджиес е разположен на 25 километра от Кайсери. Високите части на планината, която представлява угаснал вулкан през всеки един сезон са покрити със сняг и винаги са подходящи за практикуване на зимни спортове...

Ски курортът Зигана е разположен в близост до магистралата свързваща Черноморския регион и Източно Анадолския регион на Турция и е на 3 км разстояние от тунела Зигана, който е най-дългия тунел на Турция.

Картепе, който е един от новите ски центрове на Турция е разположен непосредствено до изхода на град Коджаели в Машукие. От планинския връх се открива невероятно красив пейзаж към езерото Сапанджа и залива Измит. В Картепе се намират най-дългите ски писти на Турция. В Картепе зимните спортове се практикуват в областта Кадъ конагъ.

Преди да приключим днешната ни програма искаме да ви информираме, че 25тата Зимна универсиада през 2011 година ще се състои в ски центровете на Ерзурум...

TRT - VOT 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...