Великден в Банско само за 90 лева


Записват се за концерт на U2 или за Formula 1 в Истанбул

Имате ли екскурзия до Южна Индия, пита възрастен мъж на щанда на туристическа фирма с 20-годишен опит в организирането на пътувания по света. Отговарят му, че офертата им е за Северна Индия. Бил съм там и в Непал, махва с ръка мъжът и допълва, че сега иска да отиде на юг...

В сивата дъждовна сутрин десетки столичани са избрали туристическата борса "Ваканция и СПА" за своята първа съботна "дестинация". Семейства, млади и стари събират оферти, брошури, каталози с примамливи снимки на красиви и необикновени кътчета от близки и далечни страни. Заглеждат се във фасадите на лъскавите хотели и карти за бъдещи истински или виртуални пътешествия.
Наближават великденски и майски празници и туристическите агенции са изсипали истински рог на изобилието от примамливи маршрути. Най-много и най-евтини са предложенията за почивки и пътувания до близките гръцки острови, Турция, Охрид, Черна гора, Италия...
Травел агенциите се надпреварват с всевъзможни бонуси към тях.
Четиридневна уикенд екскурзия в Истанбул с две нощувки до края на март се предлага по 170 лв., а след това ще струва 200 лева. Към нея има бонус безплатно посещение на "Синята джамия", на град Одрин и застраховка. Тръгва се от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Свиленград всеки четвъртък.
Туристическите агенции са уловили и използват все по-предпочитаните от младите пътувания за концерти или спортни състезания по цяла Европа.
250 лева струва екскурзията до Истанбул за състезанията на Формула 1 от 27 до 30 май. 215 лева е цената на екскурзията за концерт на U2 от 3 до 6 септември при по-ранно записване.
Офертите за великденските и майските празници се разграбват като топъл хляб, радват се от бранша. Според желанията - има идеи за по-близки и за по-далечни дестинации. Възкресение Христово може да се отпразнува в Истанбул, Кушадасъ, Солун, Албания и Македония, в Италия и Барселона...
170 лева струва автобусна великденска екскурзия за три дни и две нощи до Солун и Метеора с посещение на празнична великденска литургия. В цената са включени закуски и нощувки, транспорт и застраховки. 310 лева е цената за 4 дни и 3 нощи в Истанбул по Великден. В Малта за празника може да се отиде за 5 дни. Полупансионът струва 1850 лева в единична до 4234 лева за тройна. 857 лева е цената на пет дневната великденска екскурзия до Кипър, при единична стая, малко по-евтино - 767 лева, ако се нощува в стая за двама.
Автобусни екскурзии до адриатическото крайбрежие на Сърбия, Хърватия, Черна гора, Босна и Херцеговина през май е на цени от 440 лева до 560 лв., ако стаята е единична и с изглед към морето. 395 лева на човек е в двойна стая в 4 звезден СПА хотел за 5 дни автобусна екскурзия по Гергьовден на остров Корфу в Гърция. 195 лв. на човек и 90 лева за дете до 12 години се предлага за 4 дни с 3 нощувки по Гергьовден.
Български курорти също предлагат намалени цени за великденските и майски празници. Изложението има характер на туристическа борса и затова пакетните цени се договарят с туроператорските фирми, обясниха изложители. Две нощувки с 2 закуски и 2 вечери в Боровец струват 139 лева за човек, настанен в двойна стая. Ако нощувките са 4, цената става 259 лв.
На Великден в Самоков цените за две нощувки са между 105 и 125 лв., а за три - 140 до 165 лв. Включени са празничен великденски обяд, боядисване на яйца, сладкиши и куп други изненади.   
Майските празници в Самоков може да излязат 167 лева на човек за пакет от 3 нощувки. Предлагат се празнична вечеря на Гергьовден, разходки с планински водач, безплатни фитнес, басейни, следобедни кафета, закуски, вино и безалкохолни и други екстри.  
Цените за Великден във вилните селища в Боровец за тридневен пакет са между 265 и 310 лева, а за 5-дневния - от 445 до 510 лева.
Празнуване на Великден в Банско може да ни излезе и по 90 лева на човек за три нощувки, закуски, вечери , от които едната празнична.
На борсата и тази година българите можеха от сега да избират близки и далечни почивки и пътувания в сезона и извън сезона. За българските курорти хотелите и агенциите още не бяха готови с пакетните цени за лятото.
Преди 15 години българите избираха екскурзии с автобус до съседните държави, сега се записват за скандинавските страни, Англия, Шотландия. Все повече предпочитат самолет и кораб за далечните пътешествия, обясняват от туристическа агенция. Бразилия и Аржентина, Северна Америка с Източното крайбрежие, Австралия, Южна Африка, Дубай, Япония, Тайланд. Миналата година изключително успешен бил круизът в Аляска с 13-етажен кораб с 3-4 хиляди пасажери. За 20 дни трябва да приготвите 3870 евро. Много мераклии искат да плават по река Нил.

Таня Киркова


Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...