Нови нискотарифни полети до Виена, Мадрид, Париж, Франкфурт и Болоня


Нискотарифната авиокомпания FlyNiki, която е собственост на световния шампион от Формула 1 Ники Лауда, пуска редовни полети от Виена до София през февруари 2010 година, съобщиха Focus on travel news, Profit.bg и novinar.net. Превозвачът ще извършва полетите веднъж на ден, шест пъти седмично, без събота. Първият полет до Виена щял да бъде управляван лично от Ники Лауда. Полетите ще започнат в началото на м. Февруари.Цените на билетите ще започват от 58 евро с летищните такси при ранна резервация. По-късната резервация ще оскъпява услугата. Полетите ще се изпълняват с „Еърбъс А 319” или "Еърбъс А 320".
Междувременно стана ясно, че нови дестинации от София до четири европейски летища пуска от 22 май 2010 г. и нискотарифната унгарска авиокомпания Wizz Air. Това съобщи на 23 септември 2009 г. в София заместник главният изпълнителен директор на фирмата Джон Стивънсън. От същата дата самолетите за полетите на превозвача от София ще бъдат увеличени от два на три.

Новите дестинации на Wizz Air са до Мадрид, Париж Бово, Франкфурт Хан и Форли Болоня. Полетите по всяка от тях ще се извършват три пъти седмично. Началната цена на билетите в едната посока ще бъде 34.00 лева. Билетите трябва да бъдат закупени поне месец преди съответния полет. Колкото повече датата на полета приближава, цената му ще се изравнява с тази на нормален полет. В момента дестинациите на нискотарифната авиокомпания от София до европейски градове са общо десет с полети до 4 пъти седмично. Най-голям интерес има по направлението София-Лондон и обратно, по което полетите са всеки ден. Пазарният дял на Wizz Air между нискотарифните авиокомпании в региона на Централна и Източна Европа е 30%, а в България процентът достигна 58. На целия български авиационен пазар Wizz Air държи 11%, а лидер е България Ер.

bgizlet

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...