Спасяваме туризма с евтин зъболекар !?


Туристически пакети за дентален туризъм от една до две седмици ще e новата услуга, която ще предлагат застрахователи, туроператори, лекари по дентална медици и зъботехници. Това стана ясно преди уикенда на първия семинар "Дентален туризъм в България".

За една и съща зъболекарска услуга в европейските страни се плаща поне седем пъти по-скъпо, отколкото в България, показва справката на туроператори и стоматолози. От дентален туризъм в Европа годишно се печелят 3 млрд. евро, а туристите, които идват в България с цел да оправят зъбите си са едва 3%, пресмята председателят на Асоциацията на зъболекарите в България д-р Венцислав Стоев. Срещу 10 000 лева всеки европеец може да се сдобие с холивудска усмивка по време на 14-дневния си престой в страната ни, като съчетае полезното с приятното на плажовете във Варна. Морската ни столица е един от градовете в страната, който може да предложи и качествена почивка, и европейско ниво на зъболекарските услуги.

За същите процедури във всяка друга европейска страна пациентът ще трябва да се бръкне доста по-дълбоко. Например там се предлага пломба за 800 евро, зъбна коронка за 1000 евро и вадене на зъб с усложнения също за 1000 евро.  

1 коментар:

Анонимен каза...

Първо: цените на добрите зъболекари отдавна не са много далеч от цените на запад. Някои са и по-високи.

Второ: Получаваш това, за което плащаш. Западняшка поговорка :)

Трето: Какво става, когато на някой от тези късметлии :) му изпадат пломбите. Как си рекламира услугата? Трябва още веднъж да посети БГ за да му ги оправят отново ? :)


Hotels,Holidays,Tickets...