Къде почиват милиардерите?

Периодите на стрес изискват дълги ваканции, макар че през тази година икономическата конюнктура да накара някои богати семейства да изберат по-близки дестинации от обикновено, пише Forbes. Разбира се, това не касае милиардерите- някои от тях видяха как благосъстоянието им намалява, но не толкова, че да ги накара да заменят любимите си места за почивка.

Опра Уинфри оцени топлата обстановка на Карибите. Макар че притежава имение от 24 хектара в Мауи и имение от 17 хектара в Монтесито, Калифорния, тя оценява спокойствието на лазурното карибско море и сенките на палмите. Сред известните й съседи, които също ще посетят Карибите през тази година, са Ерик Клептън и Джорджо Армани.

Ричард Бресън- собственик на Virgin, пък се е снабдил с имение от 30 хектара на британските Вирджински острови. Неговият остров често е наеман от други посетители, като капацитетът му е 28 души. На тяхно разположение са специалистите по водни спортове, иконом и масажист.

Един от създателите на Microsoft Пол Ален пък предпочита да кръжи от остров на остров с мегалуксозната си яхта Octopus, струваща 200 млн. долара. Плаващият петзвезден хотел разполага с басейн, баскетболно игрище, кино, площадка за кацане и два хеликоптера, подводница за 10 души, док за джетове и екипаж от 60 души.

Други милиардери оценяват достойнствата на по-студения климат. Когато не е на яхтата си, Роман Абрамович оценява достойнствата на ранчото си Wildcat Ridge в Аспен, Колорадо.

Друг любител на по-северните географски ширини е Бил Гейтс- след като се оттегли през 2008 г., милиардерът - филантроп се посвети на създадената от него и съпругата му фондация Bill & Melinda Gates, която развива дейност основно в Африка и има седалище там. Затова в свободното си време Гейтс се отправя в Гренладия, в ски-центъра Apussuit Adventure Camp.

Разбира се, не всички милиардери биха предприели многочасов полет, за да стигнат до място, на което да се отпуснат и да си починат. Индийският петролен и медиен магнат Мукеш Амбани почива у дома си като обикновен човек. Само че жилището му е на 27 етажа и струва над 2 млрд. долара, защото е строено, за да бъде именно най-скъпото в света. То разполага с четириетажна градина, грандиозна бална зала и цял етаж за „Форма и здраве"

utre.bg


2 коментара:

Ivo каза...

ААа,... да кръжиш от остров на остров ... това ми е мечтата ..

Анонимен каза...

При полужение ,че по голямата част от
човечеството мизерува, някой и гладува,има нещо не съвсем редно ,
и всички тия богаташи би трябвало да се замислят за това.


Hotels,Holidays,Tickets...