По-ниски пакети за Великден прогнозират хотелиери


Туристическите пакети в България за предстоящите Великденски празници през тази година ще бъдат с около 10 процента по-ниски в сравнение с 2009 г., прогнозират хотелиери. Сред чужденците, които ще посетят страната ни за християнския празник, се очаква най-много да бъдат тези от Румъния. Освен традиционната им дестинация – Балчик, туристите от северната ни съседка, ще отсядат и в други курорти у нас.


Прогнозите за предстоящия летен сезон са, че най-голям интерес, както през миналия летен туристически сезон и сега ще има към пакетите, които са с продължителнст от една седмица. Това е повод за някои, да очакват приходи, подобни на тези от 2009 година. Както е известно, именно приходите от почивката за една седмица, са по-малко от тези, които се получават, ако туристът избере да почива за две или повеме седмици.

Преди дни зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, заяви че се очаква да има лек спад на посещенията на гръцки туристи в България за великденските празници, а българите преобладаващо ще предпочетат да посрещнат празника в страната. Относно летния сезон, зам.-министърът ковентира, че се очаква  има ръст на пазара в Германия и в държавите от Скандинавския полуостров. Същото важи и за държавите от Бенелюкс – Белгия, Холандия и Люксембург. Очаква се да запазим броя на туристите от Русия, които ни посетиха през миналата година.


Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...