Намаления в хотелите и "солени" пътни глоби чакат българите в Гърция !


Намаления в хотелите и "солени" пътни глоби чакат българите в Гърция !

Автор: Бойка Атанасова - Атина

Гърция отново е предпочитаната дестинация за българите за изкарване на Великденските празници. Наред с намаленията в хотелите обаче, гръцките власти са въвели и доста "солени глоби" за нарушителите по пътищата.

За пореден път хиляди българи избраха да прекарат великденските празници в Гърция, която се оказва една от най-предпочитаните дестинации. Хотелиерите в Северна Гърция, която българите масово атакуват, свалиха до 15% цените на туристическите услуги като прогнозите са до 70% запълване капацитета на работещите хотели.

Ниски цени и екстри, специално за български туристи, е "тежкият арсенал", който хвърлиха в битката за промяна на климата в туристическия сектор гръцките хотелиери.

Около 100 000 автомобила ще преминат през празничните дни и през прохода Темби в континентална Гърция, който ще бъде отворен до 12 април. Специални указания за движение издаде гръцката полиция заради големия поток от туристи и автомобили, с който българските шофьори трябва да се съобразяват, за да избегнат "солените" глоби, които варират от 300 до 1200 евро.

бнр

Автo ТравелНяма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.