Южната ни съседка - Гърция го закъса и в туристическия сектор !

Гърция – едно зло никога не идва самòЮжната ни съседка го закъса и в туристическия сектор

Гърция – едно зло никога не идва самò

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Едно зло не идва самò – това важи с пълна сила за закъсалата в момента Гърция. След бюджетната криза започва да се задълбочава и кризата в толкова важния за Гърция туристически бранш.

Държавите от Европейския съюз постигнаха принципно споразумение за евентуален помощен пакет за Гърция. Един проблем обаче остава нерешен. Все повече туристи обръщат гръб на страната.

Сега гръцките хотелиери съобщават това, което германски туроператори и гръцки официални лица просто не искаха да повярват по време на провелата се неотдавна в Берлин Международна туристическа борса. Резервациите за началото на лятото са паднали с десет процента.

Някои хотели остават празни също и след Великден, макар че уж точно по това време започва сезонът. Гръцкият туристически бранш отдавна вече е в криза.

Чувствителни към цените летовници предпочитат да резервират хотел в Египет или Турция вместо в 30-годишни хотели в Гърция, Италия или Испания.

Новите хотели с пакети All Inclusive в Египет и Турция откриват възможност за почивка от категория "пет звезди" също и за онези, които не са в състояние да си позволят такъв лукс другаде.

На тревожното развитие гърците реагираха по следния начин: те намалиха цените с 5-6 процента. Което надали е достатъчно.

Ако обаче скоро не настъпи политическо спокойствие в красивата страна, тогава гърците ще трябва да бъдат доволни, ако тази година важният стопански отрасъл "Туризъм" отбележи спад от само десет процента, както бе през миналата година.

Германското външно министерство вече предупреждава от своя сайт за демонстрации в големите гръцки градове, отбелязва Дойче веле.

И макар че тези градове не са непременно любимата лятна дестинация, явно е, че летовниците се питат дали изобщо си струва да пътуват за Гърция в разгара на кризата в тази страна.

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.