Хотелиери се надцакват с ниски цени за лятото..

Чехкини спасяват сезона на морето

Само 19 лева струва нощувката на Слънчев бряг до края на юни



Повечето морски курорти предлагат евтини почивки до средата на юни

ФОТО "СТАНДАРТ"

Това лято морските курорти ще са пълни напук на кризата, убедени са десетки хотелиери. Те съдят за това от предварително резервираните почивки. Освен това почти навсякъде цените до края на юни са поносими за всеки джоб, като дори в пика на сезона те няма да скочат драстично, тъй като конкуренцията се очаква да е жестока.
"Словаци и чехи например вече категорично се връщат в българските комплекси. Към момента нивото на записвания за Кранево е колкото миналата година и се очаква да върви нагоре", обясни собственик на хотел в курортното село. Туроператорите обаче са притеснени от въведената виза за деца от Русия. "Поне да направят, както в Турция - хората отиват на границата и си плащат без излишни опашки и бюрокрация", обясниха бизнесмени от Кранево.
Там отсега може да се направи резервация и за летните почивки, като през юни и септември нощувка в Кранево варира от 10 до 20 лв. През юли и август цените няма да скочат с повече от 20-25 на сто, обещават хотелиерите.
Само 19 лв. пък излиза сега нощувката в тризвезден хотел в Слънчев бряг, показа проверка на "Стандарт". За скромната сума ще ви поднесат дори и закуска. Ако пък се запишете до края на април, получавате и 20% отстъпка от цената. Промоцията обаче важи само до 15 юни. 44 лв. пък струва леглото в четиризвезден хотел. Ще ви дадат обаче и специална карта, която осигурява екстри почти като офертите олинклузив. Тя включва безплатни напитки, чадъри и шезлонги, както и закуска и вечеря. За по-ранно записване има и 10% отстъпка.
Гергьовден на морето пък струва 152 лв. на човек за три дни в Обзор. Нощувките са на база ол инклузив, а хотелът е четири звезди. Пет нощувки в тузарски хотел излизат 280 лв. за стая с изглед към парка. При цена от 345 лева обаче от терасата ви ще се вижда морето. Цените са валидни до 14 юни.
В разгара на сезона през юли и август цените за същата оферта са от 440 лв. до 760 лв.
Най-предпочитани до края на юни са предложенията за почивка на база пълен пансион, обясниха туроператори. Удобството е, че хотелите предлагат разнообразна храна от мекици до пиле "Жулиен" от 12 до 21 часа всеки ден. Кафе и безалкохолни напитки се получават от 8 сутринта, а алкохол се раздава в неограничени количества до 02,00 часа.
В романтичния Созопол 5 нощувки на база ол инклузив в лъскав хотел струват 393 лв., като офертата важи до 15 юни.
При престой до 10 юли цената скача на 510 лв., а от 11 юли до 24 август тя е 605 лв. Ако резервирате стая до 30 април ще ви направят 10% отстъпка. Трябва обаче да дадете 30% от цялата сума до 3 дни след потвърждаване на резервацията и да платите окончателно всичко до 31 май.
Виржиния ГЕОРГИЕВА

Ралица РУСЕВА

Автo Травел

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...