МВнР препоръчва да не пътуваме до Гърция по празниците..


Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се съобразяват с ограниченията в различните видове превози от и за Гърция, да избягват пътувания за краткосрочен период, които не са наложителни, както и да избягват централните райони на Атина и Солун.

Апелът на външното ни министерство е по повод на стачката в държавния и частния сектор на страната, поради което Гърция е изцяло парализирана.

Отменени са всички вътрешни и международни полети, блокирани са ж.п. комуникациите, включително по международните маршрути, и градския транспорт, преустановяват се морските превози. Поради обявената стачка временно се променя организацията на международните влакове между България и Гърция, за което пътниците могат да получават информация от БДЖ.

Очаква се 24-часовата национална стачка да има отражение и през следващите дни, предизвиквайки проблеми за пътуващите с въздушен и ж.п. транспорт. Закупилите билети са пренасочени за следващия ден. В Солун работи по-голямата част от частния сектор - банки, хотели, магазини, таксита и др.

Към момента няма данни за безредици по улиците на Солун или за инциденти и напрежение, които да представлява опасност за българските граждани, посещаващи града. Въпреки стачката, всички ГКПП-та между двете страни ще продължат да функционират без прекъсване за автомобилен и автобусен транспорт.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...