Искат Перперикон и Александровската гробница под ...

  


София /КРОСС/ Младежката организация на ПП „Другата България" предлага древното мегалитно светилище Перперикон и Александровската гробница край Хасково да минат под егидата на ЮНЕСКО. Младежката структура на партията се е заела със задачата да припомня всеки празник и важен ден, който ни дава поводи за гордост. „Обещаваме Ви да припомняме и дните, от които трябва да се поучаваме като важни уроци на историята", заявяват още младежите.

На 17 май 1956 година България е приета за член на ЮНЕСКО. Повече от 60 години Организацията на обединените нации за образование, наука и култура работи усилено в посока на съхранение на културното, историческото и природно наследство. В нея членуват над 190 държави, а под егидата й са над 890 паметника от културно и природно значение.


В своя декларация младежката организация заявява:

„Независимо, че по нашите земи се е зародила една от първите европейски цивилизации още преди хилядолетия, а в един чисто български контекст от 1956 година насам, не се наблюдава значителен възход, като че ли у нас все нещо пустее, за да се почувстваме горди и славни с историята и културното си наследство.

На нас, младежите на ПП „Другата България" ни се иска реалността да е различна.

Искаме не само ние, но и целият свят да знае каква култура съхранява земята, на която живеем.

Искаме нашата страна да бъде предпочитана дестинация не само за ски и плажен туризъм, но и културно средище със своя самобитност.

България има с какво да се представи пред света. Нужно е само да го организирате.

Господа управляващи, помогнете ни в тази посока. България го заслужава!".

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...