От Зевс до Адам и Ева... на плажа в Анталия ..

© Снимка: www.turkishclass.com

Древногръцкият бог на небето Зевс, спартанците, Троянският кон, популярните от турския фолклор герои Хаджъват и Карагьоз, Адам и Ева... и още около 100 обвеяни в легенди и предания образи и сюжети, но изработени от пясък, може да се видят на плажа Лара в турския курорт Анталия.

Изваяни са от участниците в Международния фестивал на пясъчното изкуство, който тържествено бе открит от турския министър на културата и туризма Ертугрул Гюнай.

В четвърто издание на проявата участват 32-ма скулптори от 11 държави, които представят пясъчни творби, посветени на митологията. Хитът на тазгодишния фестивал са гигантските фигури на фантастичните герои от филма Аватар.

За изработването на пясъчните фигури са били докарани 7500 тона специален речен пясък. Използван е също укрепителен спрей за защита от вятъра и от дъжда. Специалното осветление на фигурите през нощта и звуковите ефекти допълват митичната атмосфера.

Пясъчните скулптури ще бъдат изложени на плажа до месец ноември. Температурата в Анталия тези дни е 24 градуса и хиляди летовници главно руснаци и германци вече изпълват морските плажове.

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.