В АМЕРИКА - ОТ ГОЛЯМАТА ЯБЪЛКА ДО ХОЛИВУД


Запазените знаци на градовете за туризъм гарантират редовния поток от гости.

Америка е царството на градските турове, където човек с чиста съвест не си ангажира главата с много култура, защото това е родината на моловете.

За да бъде разнообразието пълно, все повече компании предлагат едно- и двудневни разходки по стъпките на филмови герои. На първо място са дамите от „Сексът и градът", като освен по заведенията, любими на героините, се посещават и техните магазини. Изкачването до последния етаж на небостъргачи, зашеметяващи гледки от модерни сгради е част от задължителните емоции.

От Ню Йорк до Лас Вегас се прелита със самолет за пет часа. И тъй като Вегас е градът на нощните удоволствия, поспете на борда на самолета, защото ви чака луда нощ. В САЩ най-рекламирани за градски турове са градовете, свързани с хазарта. Веднага след това са центровете на филмовата индустрия.

На трето място се подреждат финансовите центрове, претъпкани със символични за Америка сгради. За семействата са всички тематични паркове - от Дисниленд, през центрове за изкуство, водни атракциони, въжени градини. И навсякъде е осигурена достатъчно чиста зелена площ за класическия пикник.
.
В Атина ходим заради Акропола

Традиционното за посещение място за българи в Атина е Акропола, защото той е най-видимият, най-популярен исторически паметник.

На място обаче нашенците ненаситно се хвърлят към цяла поредица исторически символи. На първо място е храмът на Зевс, който по размери е превъзхождал Партенона на Акропола.

Вълнуващо е посещението на стария олимпийски стадион, изграден през 1895 г., като на негово място се е намирал античният стадион, издигнат през 4 в. пр.Хр.

Националният исторически музей на Атина отнема средно 6 часа, за да може да бъде разгледан пълноценно.

Най-малко хората пазаруват от Атина, защото градът е скъп и ако ще е пазар в Гръцко, той ще е от Солун или други по-малки и по-изгодни градове. С корабче можете да си направите еднодневна екскурзия до о-в Пелопонес, като преминавате през Коринтския канал, да посетите Епидаврос, където се намира най-запазеният и досега действащ античен театър в Гърция, построен през 3 в. пр.Хр. и да стигнете до Микена, царство на Агамемнон.  

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...