Гърция се опитва да привлече туристи извън ЕвросъюзаАвтор: Катя Пеева - кор. на БНР в Солун

Гръцкият туризъм се опитва да се справи с кризата с по-ниски оферти и привличане на туристи извън Евросъюза. Въпреки очакванията, че стачките ще окажат негативно влияние върху отрасъла, европейците запазват интереса към гръцките курорти.

Протестите, стачките и кризата вероятно няма да се отразят толкова критично на туризма в Гърция, след като резервациите за почивка са в рамките на миналата година. Основният туристопоток – германците не отказват почивка по гръцките плажове.

За периода август и септември дори има увеличение на резервациите за островите на страната, съобщиха с леко облекчение собствениците на хотели.

Засилен е интересът и на руските туристи след перфектна рекламна кампания от страна на гръцкото правителство.

Проучване на „Евробарометър” отново показа, че Гърция си запазва четвърто място по предпочитание на европейците за почивка и екскурзии. Дори за първи път китайските туристически агенции отчитат толкова силен интерес за посещения на туристи в Гърция през цялата година.

Орязаните от кризата приходи на гърците им позволява намален период на отдих това лято и то в страната.

Очаква се приходите от туризъм като цяло през летния сезон да са по-ниски от предишни години, защото туристите предпочитат възможно най-евтините оферти и разполагат с малко допълнителни средства.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...