Слънчев бряг на душ във Варна..


Южните курорти като дискотека, пускат поетапно климатиците

Изнервени туристи от Слънчев бряг отидоха на баня във Варна.

Гневни летовници пък буквално изпаднаха в истерия и вдигаха непрестанно скандали на рецепциите. Чужденците държаха сметка за провалената им почивка и в прав текст си искаха солидни обезщетения за нечовешките условия, при които са поставени. 43-годишният германец Юрген Волф и семейството му например се принудиха да напуснат Слънчев бряг и да наемат макар и за ден хотел във Варна, за да могат да се изкъпят. Вчера на обяд нервите на семейството не издържаха и четиримата хванаха маршрутката за морската ни столица. Те са предупредили на рецепцията да им се обадят, когато проблемът с тока се реши.

"Не само аз, но и цялото ми семейство е ужасно разочаровано от това, което преживяваме в Слънчев бряг. Платили сме достатъчно за тази ваканция, а вместо спокойна почивка получаваме неприятности и късане на нерви. Поискахме да си тръгнем, но се оказа, че не можем, защото чартърът ни е чак след седмица и не можем да презаверим билетите си. От петък вечерта не сме се изкъпали, защото няма топла вода", заяви Волф. Той се оплака, че заради кризата с тока вместо нормална храна на блок маса хотелиерите раздават пакети със суха храна. "Все едно сме на поход в планината. Това е просто ужасно. Разбираме, че има някакъв голяма авария, но това не е наш проблем. Със сигурност няма да се върнем никога тук", отсече 43-годишният германец Юрген Волф. Мъжът е пристигнал в Слънчев бряг преди седмица със съпругата си Карина и двете им деца.

Половината Черноморие се превърна в гигантска дискотека, след като вчера бе въведен режим на тока. Това окончателно изпокъса нервите на туристи, туроператори и хотелиери. След денонощие и половина на тъмно в събота сутринта EVN въведе познатата ни от Татово време система "час светло-час тъмно". Така с ток "тука има, тука нема" курортите изкараха вчера до 14,30. Никой от хотелиерския бранш не помни да е преживявал подобен ужас.

Кошмарът на туристи и хотелиери свърши в 14,30 ч вчера, когато лампите в Слънчев бряг светнаха. Десетина минути по-късно дойде токът в Равда, а след това и в Поморие. Всички обаче продължават да бъдат на нокти. Междувременно няколко токови удара при опити да бъде пуснато захранването в нощта срещу събота предизвикаха още повече проблеми на търговците и местните жители. Заради подадено ниско напрежение в Поморие масово са изгорели домакинските и професионални електроуреди. "Гърмяха телевизори, фризери, хладилници, просто щетите са огромни", жалват се поморийци.След като електричеството бе възстановено, всички си отдъхнаха, а животът в курортите започна да се връща към нормалния си ритъм, макар и постепенно. "Помолихме туристите за още час-два търпение, докато водата се затопли, за да могат да ползват баните. Климатичните системи също вече работят, но и за тях ще е нужно време, докато успеят да охладят всички стаи. Започваме да доставяме и нови хранителни продукти за вечеря за всички гости", заяви шефът на съюза на частните собственици в Слънчев бряг Елена Иванова.

Елена Димитрова

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.