Българските плажове са номер 1 и за французите..


Българските черноморски плажове са най-добрите в света според френските туристи, показва индексът Kelkoo, който следи най-добрите плажове в света. Класацията се изготвя за френските летовници по 10 критерия, информира френското специализирано електронно издание i-voyages.

Водещите критерии, според които французите са направили своя избор, са цената на самолетните билети (с 95% предпочитания), ниските цени на настаняване (94%), сигурността в целия район (89%) и климатът (86%).

Благодарение на оптималното съотношение качество/цена и по-приятния климат Черноморското крайбрежие на България е най-добрият плаж за ваканциите на френските туристи това лято, е окончателната констатация.

Хаваите, Рио де Жанейро и Сидни са класират на последните три места от общо 20-те плажа.

През 2010 година разходите за пътуване на французите вероятно ще достигнат 88.31 млрд. евро, 1364 евро средно на човек, което ще бъде увеличение с 1.2 на сто или 1.05 млрд. в сравнение с 2009 година, допълва изданието.

След българското Черноморие в предпочитанията на френските летовници се нареждат северното крайбрежие на Тунис, Анталия в Турция, Кипър, Алгарви в Португалия, гръцкият остров Крит, египетският курорт Шарм ел Шейх, Канарските острови, Балеарските острови, Дубровник, Амалфитанското италианско крайбрежие, Лазурният бряг, Бали, Корнуелското крайбрежие, Южният плаж на Флорида и Малдивите, а в дъното са вече споменатите Хаваи, Рио де Жанейро и Сидни.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...