Най-глупавите туристически дестинации в САЩ


На всеки се е случвало - отивате в някой град и всички говорят за някаква супер известна статуя (гробница, скала и т.н.), която имала уникална история. Търсите въпросната забележителност половин час, чакате на опашка и накрая виждате нещо, което дори не ви грабва окото.

Такива „забележителности" има във всяка страна. Някои от тях са просто неразбираеми за чужденците, а други наистина са просто плод на стремежа да се изкарат пари от всеки попътен камък.

Вижте някои от най-тъпите атракции в САЩ:

Бикът на Уолстрийт

Бикът се намира близо до Уолстрийт в Манхатън и не е нищо особено. Такъв има пред почти всяка борса в света. Толкова е невзрачен, че може да го подминете без да искате. В Ню Йорк има много по-интересни неща.

Стената на дъвката в Сиатъл

В началото на 90-те посетители в кино Market Theatre решили, че ще е готино да залепят дъвки в различни цветове по стената и после да залепят монети върху тях. Собствениците на киното опитали на няколко пъти безуспешно да почистят дъвките, но не успели, а те дори се увеличавали с всеки изминал ден. В крайна сметка, от киното решили, че вместо да гледат на това като на проблем, могат да го превърнат във вид атракция.

Изчислява се, че по стената има около 100 000 парчета дъвка.

Най-голямата топка от боя

Един от най-успешните начини да направите затънтен град туристическа атракция е да заявите, че в него се намира най-голямото няма значение какво си в света.

В Александрина, Индиана, се опитаха да вдигнат репутацията си с най-голямата топка косми в света. Това стана след като работници по водопроводната система открили огромна топка косми. Тя обаче се разложила след известно време. За това гражданинът Майкъл Кармайкъл измислил друга идея - той прекарал няколко години в това да маже едно топче боя отново и отново, докато то не било включено в Книгата на Рекордите на Гинес като най-голямата топка боя в света. Счита се, че по топчето са нанесени 21 000 слоя боя.

Най-големият шкаф в света

Като стана въпрос за модата на най-големите неща в света - в Северна Каролина, която се е самопровъзгласила за „световната столица на мебелите" има шкаф, висок 38 фута. От него стърчат огромни чорапи. В Анистън, Аляска, пък разчитат на най-големия стол в света.

40-акровата скала

Една от най-големите атракции в Южна Каролина е паркът Heritage Presreve, където можете да видите гранитна скала, дълга 40 акра. Освен, че атрактивността на подобна атракция е малко спорна, има сведения, че в града лъжат и дължината всъщност е едва 14 акра.

Музеят на бодливата тел

Бодливата тел е известна и като една от най-старомодните татуировки. Този музей се намира в Тексас. Не пипайте нищо вътре!

Националния музей на погребението

В Тексас явно имат слабост към тъпи музеи. Този се намира в Хюстън и разказва за всичко от техниките на балсамиране по време на Гражданската война до първата моторизирана катафалка. През май в музея се организира турнир по голф.

Кархендж

В Алианс, Небраска, са направили реплика на Стоунхендж, но от стари коли.

Дървото, което е собственик на себе си

Преди години професор от Атина, Джорджия, реши да остави в завещанието си част от земята си на любимото си дърво.

За нещастие то изгнило през 40-те години. По-късно било заменено с друго, за да се поддържа интереса към атракцията. Историята наистина е любопитна, но все пак, какво ще видите там - дърво, като всички останали дървета.

Музеят на царевицата

В Южна Дакота има Музей на царевицата. На външен вид прилича на джамия с цветни минарета. В Южна Дакота се хвалят, че това е единственият музей на царевицата в света, което не е учудващо.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...