Нов вид спорт за туристите - балконинг (скачане от балкон)


Туристи скачат от балкони в Испания

Нов вид спорт, при който се скача от балкон на балкон или от терасата направо в басейна на хотела, набира популярност сред туристите на Балеарските острови. От началото на годината четирима чужденци са загинали, а 30 други са ранени, докато са практикували "балконинг", съобщават испански медии.

Повечето пострадали при това опасно развлечение са британци на възраст между 18 и 25 години, а също така германци и холандци. Обикновено "балконингът" е предхождан от поемане на солидно количество алкохол или употреба на наркотици, когато смелостта се превръща в безотговорност. Тогава жадните за "подвизи" се хващат на бас, че могат да скочат от един балкон на друг или от балкона в басейна.

Практически всяка седмица в болници на Балеарските острови постъпват по няколко души, които не са успели да улучат съседния балкон или басейна. Това явление се наблюдава от няколко години, но в последно време то прерасна в бедствие, обясняват местни хора.

Засега управите на хотелите не могат да намерят начин да предотвратяват тази лудост и единственото, което им идва на ум, е да настаняват младите хора на ниски етажи.


Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...