Най-големият развлекателен парк в света отвори врати


Ferrari World - един от най-дългоочакваните атракционни паркове в света отвори врати в Абу Даби. Това е първият в света парк за забавления на закрито, а също така и най-големият строен досега. В него се помещава най-бързото екстремно влакче в света. Грандиозното откриване на парка обаче беше отменено, а посетителите не бяха допуснати вътре поради смъртта на един от емирите на Обединените арабски емирства.

Първият в света автомобилен атракционен парк има 20 атракциона. Сред тях е високоскоростно влакче, което развива скорост от 240 километра в час. Вагончетата му са оформени като болиди от Формула 1 и са разположени в две линии, които ще се състезават.

Друг от атракционите ще предлага състезания на две Ferrari F430. Инженерите дори са успели да пресъздадат ускорението на истинското Енцо и обикновените граждани ще могат да усетят тръпката от каране на кола, която повечето хора не могат да си позволят.

Състезателният симулатор ще създава усещането, че сте в автомобила на пилотите на отбора във Формула 1. В катапултираща кула G-Force всеки ще може да усети напрежението при ускорение на състезателен автомобил.

Джон Бълоу - изп. директор на компанията, каза: „Очакваме значителни печалби от този проект, който ще се разраства през следващите десет, петнайсет, двайсет, трийсет години. Точно започваме строежа на воден парк, който е следващата фаза от развитието на комплекса. Мястото е на път да се превърне в най-големия тематичен парк на планетата".

Най-впечатляващ във Ferrari World е футуристичният покрив на парка, който се издига на варираща височина от 35 до 50 метра. Оцветен е в характерния яркочервен цвят и върху него е изобразено прочутото скачащо черно конче.

Комплексът е разположен върху 86 000 квадратни метра на изкуствено построения остров Яс в Обединените арабски емирства, като в непосредствена близост до него се намира пистата от Формула 1 "Яс Марина".

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...