Франция е най-груба към туристите

Ходили ли сте на екскурзия в друга страна, която ви е посрещнала само с негативно отношение и негостоприемност? Не сте сами.
Сайтът за пътешествия skyscanner.co публикува класация на страните с най-грубо отношение към туристите, пише "Тайм".
Подредбата е на базата на гласовете, които потребителите са дали за всяка страна. В допитването са се включили повече от 1 200 човека от различни страни.
Първи в класацията са Франция, Русия, Великобритания и Германия.
Като се има предвид репутацията й на леко снобска държава, не е чудно, че Франция заема първо място в класацията, с почти една пета от гласовете.
Това е често срещан стереотип за Франция, което не го прави истина, споделя редактора на сайта Сам Болдуин.
Плюс това съществува дългогодишно съперничество между англофилите и франкофилите, което също може да е оказало влияние на гласуващите.
На второ и трето място в класацията се нареждат Русия и Великобритания. Интересното в случая е, че 60% от анкетираните са британци. Изглежда британците са не само груби, но и самокритични. Те са гласували за себе си и като за най-лошите туристи в света.
Що се отнася до Русия, Татяна Данилова, която е мениджър на Skyscanner за руския пазар обяснява: „Второто място на Русия в класацията може да се дължи на културните различия. Руският език не е толкова учтив, колкото английския. Така че, когато руснаците започнат да говорят на английски може да звучи грубовато, но хората нямат предвид това.”
Къде е мястото на САЩ в класацията? Тя е на седмо място, точно след Китай.
На осмо място е Испания, следвана от Италия, Полша и Турция. От Балканските страни фигурира само Гърция.
Междувременно, Карибите, Филипините и Бразилия бяха класирани като най-гостоприемни страни.
expert.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...