Предпочитаме Гърция и Турция за зимните празници

За предстоящите празници българите правят най-често резервации за курорти в Турция и Гърция. 
Това съобщиха туроператори, които участваха във Фестивал на пътешествията и свободното време във Варна.
Тъй като почивните дни са малко, предпочитанията са насочени най-вече към курортите, които са по-близо до България, уточни Радослав Георгиев, мениджър на фирма-туроператор. По думите му от по-далечните дестинации най-предпочитаната е Бали, пише БТА.
Най-атрактивната за децата част от фестивала е дело на Областния информационен център във Варна. За децата са предназначени видеоигри, предоставени от ЕК. Под формата на атрактивни тестове и пъзели те ще могат да се запознаят с разнообразни факти за държавите членки на ЕС.
В рамките на фестивала варненци ще имат възможност да видят и няколко изложби. Едната експозиция представя кадри от Индия, Хималаите, Турция, Испания и Йерусалим. Снимките са дело на Стефан Щерев. Фотосите на Мартин Христов представят подводния свят на Червено море, Индийския и Тихия океан.
"Българите в Бесарабия. 200 години от преселването" е експозицията на Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. Изложбата е посветена на събитията от 1806-1812 година, когато стотици български семейства бягат от родината си и се заселват в Бесарабия.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...