Стягайте багажа и бегом към Рио

 5 причини да заминете веднага за това райско кътче

Рио де Жанейро е едно от най-пъстроцветните кътчета на света, които задължително трябва да посетите. И ако в продължение на десетилетия градът е свързван преди всичко със своя фестивал, то днес Рио се готви да прикове световното внимание с двете най-големи спортни събития в световен мащаб. Ако това не ви е достатъчно, за да си купите билет за Рио, то ето ви още няколко причини от Huffington Post, които ще ви накарат да си съберете багажа и да изчезнете към екзотична Бразилия.
1. Невероятен брой атракции
Първата ви работа, когато пристигнете в Рио де Жанейро, ще е да видите прочутата статуя на Христос, която се извисява над града. Това е задължителна спирка, но не пропускайте и Музея за съвременно изкуство, който е проектиран от най-прочутия бразилски архитект Оскар Ниемейер.
Футуристичната катедрала в града също не е за подминаване. Междувременно в града продължава израждането на редица нови атракции. Световно известният испански архитект Сантяго Калатрава се е заел с изграждането на Музея на утрешния ден. През 2013 г. Рио ще си има и Музей на образа и звука, който ще предлага интересни аудио-визуални проекти
2. Спортните събития
През 2014 г. Световното първенство по футбол ще се настани удобно насред Рио, а през 2016 г. Олимпийските игри също ще се проведат там. Стотици атлети ще се пренесат в Бразилия, за най-голямото спортно събитие в света. Ако всичко това ви се струва твърде далечно, имаме добра новина - и сега можете да видите достатъчно спортни неща в града.
Стадион Маракана е масивно съоръжение, построено за Световната купа през 1950 г. По-късно то претърпява масивен ремонт, затова не е зле да "хвърлите око” на работата, която е свършена там, както и да разгледате експонатите, разказващи спортната история на Бразилия.
3. Вкусна храна и напитки
Независимо дали търсите нещо за бързо хапване на плажа или обилна вечеря в града, Рио де Жанейро ще ви предложи истинско кулинарно преживяване.
4. Градът, който не спи
Без значение на каква възраст сте и какви са музикалните ви предпочитания, Рио ще ви посрещне топло. Дори и най-обикновените заведения могат да ви зашеметят със страхотни лайв изпълнители. Ако пък сте фенове на дивите партитa, денс клубове също не липсват, а през уикенда осъмването навън ви е напълно гарантирано.
5. Секси плажове
Новите постройки в Рио може да създават нов облик на града, но това, което никога не се променя, са плажовете. Докато събирате багажа, не пропускайте да си сложите бански и си припомнете правилата на плажния волейбол, защото Копакабана ви зове.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...