Летящия гейзер (Fly Geyser)..

Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер е малко известна туристическа атракция, дори и за жителите на Невада.

 Той се намира близо до ръба на водния басейн Флай и е само 1.5 метра висок или 3.7 метра с хълма, върху който е стъпил. Термалния извор не е напълно естествено явление и е създаден случайно през 1916 г. по време на сондажи. 
Открит още тогава той е функционирал нормално в продължение на няколко десетилетия, но през 1960 година топлата вода си проправила път до повърхността. Постепенно разтварящите се минерали започнали да се трупат, създавайки травертинова планина, която и до ден днешен не спира да расте, а водата от нея неспирно бълва. 
 
Летящия гейзер (Fly Geyser)Това колоритно природно чудо се намира в частното ранчо Fly, което в момента е собственост на Тод Джаксик, и е достъпно само от малък частен черен път.
 Гейзерът е защитен от нарушители с висока ограда и заключена врата с метални шипове на върха, но въпреки това, много хора я прескачат, за да разгледат феномена по-отблизо. 
През годините няколко организации са се опитвали да купят земята с цел да съхранят гейзера и да го направят достъпен за обществото, но не са успели.

Летящият гейзер се намира на около 32 км северно от Gerlach, Невада и на по-малко от миля от магистрала State Route 34. Той е достатъчно голям и се вижда дори и от пътя.
Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер (Fly Geyser)Летящия гейзер (Fly Geyser)

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...