България е една от най-негостоприемните нации в света..

Според  доклад, оповестен на Световния икономически форум в Давос, България е една от най-негостоприемните държави в света.
Докладът оценява 140 държави според редица фактори като туристическите инфраструктура и съоръжения, устойчиво развитие и богати културни ресурси. Безопасността по пътищата също има голяма роля.
В категорията "Отношението на населението спрямо чуждестранните посетители", на първо място, като най-недружелюбната държава в света, се нарежда Боливия. По-надолу в тази класация се нареждат Венецуела, Русия, Кувейт и Латвия. Исландия и Нова Зеландия печелят първите места като най-приветливи към туристите нации в целия свят.
По индикатора отношение на населението към чуждите туристи България заема 132 място, показват данните, цитирани от  www.economy.bg. Докладът сочи, че България губи конкурентност в туризма.
 Страната се класира две места по-назад отпреди две години в общата класация по конкурентоспособност. В момента България заема 50-о място сред 140 страни.

Най-добре България се представя в класациите за туристическа инфраструктура (състояние на хотелите) и хигиена. Най-нисък резултат получава по отношение на възможностите за транспорт - пътувания по въздух и сухопътна мрежа.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...