Равда /Ravda/

Равда е уютно крайморско селище, разположено между Бургас и Несебър, на 5 км от Слънчев бряг и 3 км от Несебър.
Селището разполага с няколко плажни залива, простиращи се до Несебър. Пясъкът е златисто ситен и се поддържа екологично чист. Могат да се упражняват и различни морски спортове. Равда е отдалечено от главното шосе на 1 км. Около него няма големи градове и заводи - екологично чисто селище с прекрасен въздух предразпологащ за спокоен семеен отдих.
В курортното селище базите за почивка са предимно частни квартири и семейни малки хотелчета. Селото разполага с множество ресторанти, механи, павилиони и дискотеки.
Постоянен автобусен транспорт осигурява връзка с останалите курорти в района.
 · за Бургас на всеки 30 мин
 · за Слънчев бряг и Несебър на 20 мин.
Равда е известна и като място на младежки и детски лагери.
 
Уикипедия
 
Малкото село Равда е разположено между град Несебър и село Ахелой. Разположено е на 28 километра северно от Бургас, само на 1 километър от главното шосе.
Живописния град-музей Несебър е само на няколко минути с кола от Равда. Северно от Несебър е Слънчев бряг – един от най-луксозните български курорти, предлагащи всички видове туристически услуги. Човек, отседнал в Равда може също да посети ваканционното селище Елените, курорта Свети Влас и прекрасния нос Емине – един от двата най-забележителни носа на българското черноморие, заедно с нос Калиакра.
Равда е морски курорт с частни хотели и апартаменти, разполага с няколко обширни, красиви и чисти плажни залива, стигащи до съседния Несебър. Селището предлага различни спортни развлечения и плажове с финен пясък, спасители, плажни чадъри и шезлонги. През лятото тук има спортни училища по ветроходство, водни ски, уиндсърфинг, гребане и плуване. Равда е известно като предпочитано място за детски, младежки и студентски отдих. Екологично чистия плаж и чистото селище с прекрасен въздух са важни условия за спокоен семеен отдих.
 
 
 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...