Хотели пестят от пържолите..


Въведоха лимит на готвенето, за да намалят бракуваната храна

ДОБРИЧ/БУРГАС/ВАРНА. Кризата удари разточителството в манджите на морето. Хотелиери въведоха лимити в ол-инклузива, за да намалят бракуваната храна. От този сезон е в сила лимитиране в кухните, каза вчера изпълнителният директор на курорта "Албена" Красимир Станев. Собствениците на базите вече калкулират количеството на блюдата в зависимост от броя на летовниците. Гостите не се лишават от разнообразно меню, но се налага т. нар. умерено изобилие, обясни Станев. Според него стагнацията правела невъзможна практиката от предишни години за изхвърляне на тонове останала храна.

Услугата ол-инклузив се търси от туристите средна ръка. Богатите предпочитат а-ла-карт ресторантите, където поръчват две неща и ги плащат, обясни Станев. Вчера общото събрание на "Албена" АД реши да раздаде дивидент на своите акционери по 50 стотинки на акция.

Няма начин да се редуцира ол-инклузива, да не говорим за намаляване на храната - нито като количество, нито като асортимент, коментира Мария Инджова, зам.-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Според нея се работи по европейски стандарти и нарушаването им би предизвикало скандал.

След по-малко от месец започвало сключването на договорите за следващия сезон и туроператорите няма да преподпишат с хотелиер, който е редуцирал ол-инклузива. 

Виржиния Георгиева
Елена Димитрова
Добромир Радушев 
paper.standartnews.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...