Най-добрите хотели - с перфектно обслужване в девствена природа...


Екзотични дестинации, нестандартни услуги, перфектно обслужване и пълен лукс. Това е полъхът от последната класация за най-добрите световни хотели и туристически дестинации на специализираното списание "Травъл+лежър" (Travel+Leisure). Освен за най-добрите хотели читателите на списанието гласуват за град, остров, круизи и авиокомпании.

В престижната класация на изданието повечето водещи места са отредени на местности в Република Южна Африка (ЮАР), а комерсиалните региони отстъпват назад. Всеобхватен лукс насред екзотична и дива среда е основният коз на водачите в класацията на "Травъл+лежър". Най-високо оценените хотели в света за изминалата година са смесица между неопетнена, девствена природа и перфектно обслужване.

Близостта до природни резервати и отдалечеността от градския стрес, изглежда, си заслужават дългия път и трудния достъп, характерен за тези дестинации. Задължителното вплитане на специфични, местни кулинарни и културни нюанси в обстановката също прибавя точки към оценките на анкетираните читатели на списанието. Всяка от водещите дестинации обаче се отличава и с уникални услуги, предлагани за гарантиране на удоволствието на клиентите.

Четири от хотелите във водещите 15 се намират в ЮАР, а общият им брой в топ 100 е 12. Допълнителен бонус за страната в очите на почиващите от цял свят е и второто място на град Кейптаун в списъка на най-добрите населени места за туризъм за 2008 г. Интересно за класацията е, че голяма част от позициите в топ 100, а и в най-добрите 15 са заети от дебютанти, очертавайки тенденция за постоянна промяна в предпочитанията на туристите.
 
Пренареждането на престижния списък отрежда и много малко позиции на традиционно стабилни региони като Средиземноморието и Северна Америка. Ясният фокус на туристите при определяне на най-добрите дестинации в света остават спокойствието и новите емоции, които трудно могат да бъдат открити в големите градове в развитите икономики независимо от богатите културни и исторически традиции на тези региони.

Ето защо Италия успява да класира хотел едва на 31-во място, Франция на 43-то (с 10-о място през 2008 г.), а Испания не успява да се включи във водещите 100 позиции. Истанбул е най-близкият до България град, успял да се вмъкне в списъка, заемайки 14-о място в класацията на населените места и с хотел под номер 57.

При оценката на острови, круизи, авиолинии, туроператори и агенции за отдаване на коли под наем отново удобството и прагматизмът са най-търсени. При компаниите, които оперират с големи круизни кораби, печели японската Crystal Cruises, а при малките и средни е американската The Yachts of Seabourn.

При международните авиокомпании лидер е "Сингапур еърлайнс", а за регионалните - "Върджин Америка". При фирмите за коли под наем е Sixt, a при тур- и сафари агентите - Austin-Lehman Adventures.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...