Мъртво море не е толкова "мъртво"..



Добре дошли в най-ниската точка на Земята! Разположено на 400 м под морското равнище, Мъртво море е оазис на фона на пустинния и полупланински релеф, който го заобикаля.

Плаването в Мъртво море е преживяване, което не е за изпускане. Не се изненадвайте, когато откриете, че не можете да плувате, защото в момента, в който влезете във водата, тялото ви мигновено изплува на повърхността (заради високото съдържание на сол). Буквално можете да се носите на повърхността и да си четете днешния вестник, без да има опасност той да се намокри. Тук е почти невъзможно да потънеш!

Докато пийвате нещо на брега, може би ще видите доста "зелени" хора. Не, това не са марсианци. Повечето идват тук просто да се позабавляват, търкаляйки се в калта, с която е известно мястото. Забавно е да ги гледа човек как си сменят цветовете, докато слънцето изсушава калта по телата им.

Ако погледнете към хоризонта (на не повече от 30 - 40 км), ще видите Израел. Само че недейте да плувате натам, защото вероятно военните няма да са особено дружелюбни, тъй като това не е официален пункт за влизане в страната.

Мъртво море е финалист в надпреварата за Новите 7 чудеса на природата.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...