Най-евтино море - в Приморско и Черноморец..


Приморско е най-евтината дестинация за родни и чужди туристи през лято 2009, предаде БГНЕС.

15-20 лева е нощувката в частна квартира в южното градче. Цената включва и закуска. В момента легловата база е пълна на 70 процента от българи, словаци и руснаци. В тризвездните хотели стаите се дават от 70 до 150 лева на ден с включена храна.

В Черноморец има примамливи оферти-пакети от 5 нощувки за 135 лева. Там леглото в частна квартира също е 10 лева, а в хотел - 2-3 звезди е между 15 и 20 лева. В Черноморец повечето хотели са заети, частните квартири бележат спад спрямо миналата година и за съжаление въпреки ниската цена не са предпочитани от туристите. Според местните хотелиери - има невероятен бум на чехи и поляци.

Хотелите в Созопол предлагат нощувки за 60 лева. През миналото лято там туроператорите са отчели отлив на родни туристи заради високите цени по ресторантите и кафенетата, които допълнително оскъпяват ваканциите на летовниците.

Между 10 и 20 лева на вечер се предлага за каравана на къмпинг „Златна рибка”. Банята и тоалетните са общи, но много нашенци избират именно там да прекарат отпуската си.

Междувременно се разбра, че по южното Черноморие започват масови проверки за скрити туристи. Служители на администрацията ще проверяват собствениците на частни квартири и хотели дали са дали точна бройка на летовниците, които почиват при тях, съобщи Burgas24.bg. Причината за проверките е невнасянето на курортна такса. По непотвърдена информация за 25 хил. туристи в Созопол не е платена курортна такса.
Полезно е за туристите да знаят, че пътят от Бургас до Созопол е вече магистрален.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...