Палма де Майорка – перлата на Средиземноморието


Палма де Майорка е известен като най-зеления средиземноморски остров, прочут с безкрайните си плажове, невероятно красива и разнообразна природа.

Майорка се свързва преди всичко с усещането за романтика и загадъчност. Пътешественикът Дейвид Карлсон описва острова като невероятно място, което е едновременно интересно и вдъхновяващо. Друга чуждестранна туристка споделя: „ Майорка е красива, времето тук е чудесно и ми позволи да прекарам почивката си по най-добрия начин.“ За Майорка важи с пълна сила мисълта на големия френски философ Албер Камю, според която истинските пътешествия се случват преди всичко в душата на човек.

На острова можеш да се почувстваш както в сърцето на природата, така и в центъра на кипящия градски живот. Майорка не оставя своите посетители да скучаят. Тя им предлага изобилие от разнообразни преживявания.Палма е най-големият град на острова и столица на Балеарските острови. Плайа де Палма е най-известният плаж в града и винаги е пълен с хора, дори и в малките часове на деня.Къде да отседнете?Пътуване до Палма де Майорка с едноседмичен престой в тризвездния хотел Hesperia Ciutat De Mallorca ще ви струва около $920 на човек. Ако изберете двузвездния Amic Horizonte Hotel ще платите около $890. За хотел от по-висока категория цените започват от $1300 за едноседмична почивка на човек (Gran Melia Victoria). За по-подробна информация посетете световно известния туристически портал Expedia.Месеците юли и август са пикови за курорта, тъй като тук пристигат туристи от всички кътчета на Европа и Америка.

Къде да се храните?На всяка крачка има и малки приятни ресторантчета, в които можете да опитате местната кухня. Пресни плодове и зеленчуци, колбаси, риба и леки мезета, наричани от испанците “тапа” се предлагат в заведенията край брега и във вътрешността на Палма. Ако искате да опитате качествена „тапа“, то „Burladero” е подходящият ресторант за вас. Той се намира в центъра на Палма. Тези, които предпочитат уютна атмосфера, усмихнат персонал и бързо обслужване, трябва да посетят “Sa Premsa”. Ресторантът предлага както местни специалитети, така и международна кухня. В Палма ще намерите още както индийска кухня, така и ресторант, в който предлагат морски специалитети. Просто потърсете мястото, съответстващо на вашите вкусове, и отидете да го посетите.

antenneair.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...