Мармарис е най-красивия град в Югозападна Турция...


За турците Егейското крайбрежие, на което е разположен град Мармарис е най-красивото югозападно крайбрежие на страната. Според легендата наименованието на курорта идва от фразата “мнимари ас”, което в буквален превод означава “да обесим строителя”. това са думи, които Сюлейман Великолепни изрекъл при вида на грозните стени на местната крепост. Владетелят укрепил и преустроил крепостта, около която възникнал град. Днес Мармарис е един от най-предпочитаните турски курорти, не само за българите, но и за много европейци.
В действителнос легендата за крепостта не е потвърдена от точни исторически данни, но турците могат да правят история от абсолютно всичко, стига това да се харесва на посетителите. Крепостта е построена през 1522 г., а през 1979 г. започнали възстановителните работи по нея. Днес тя е възстановена в първоначалния си вид. Крепостните стени са разположени по протежението на брега и гледката, която се разкрива от тях е неописуема. Всъщност подобна гледка към морето може да се види и от повечето хотели в града. Мармарис е един от най-престижните турски курорти. Тук Егейско и Средиземно море се сливат. Селището е основано през 3400 г. пр. Хр. Гледайки го в сегашният му вид е трудно човек да си представи, че само допреди двайсетина години този град е бил тихо рибарско селище. Днес на мястото на старите рибарски колиби са издигнати гигантски луксозни хотели, които биха задоволили и най-взискателния вкус. Мармарис е един космополитен курорт с добре поддържани плажове, много ресторанти, кафенета, дискотеки и магазини по протежение на крайбрежната улица. Излишно е да споменаваме, че и тук нивото на обслужване е повече от високо. Чистото тюркоазено море, топлата вода от началото на май до средата на октомври го превръщат в предпочитано място за почивка на туристите.
Турция е страна, която винаги е привличала вниманието на пътешествениците. Разположена на границата между Европа и Азия тя се слави с изключително разнообразната си природа. Турската история е богата и интересна, а бита и традициите на турците са доста необичайни за европееца. Ако все още не сте посетили южната ни съседка може би е крайно време да го направите.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...