Руснаците изместват германците от турските плажове,,,


 Повече руски туристи, отколкото германски, са почивали на турските курорти през юни, въпреки икономическата криза. И това при условие, че две трети от жителите на Федералната република не възнамеряват да пестят за летен отдих, отбелязва "Дойче Веле".

През юни 2009 г. руснаците за пръв път изместиха германците от плажовете на Анталия. 478 400 германци и 481 300 руснаци са решили да прекарат отпуската си в турския курорт, съобщиха от министерството на туризма в Анкара.

Германците традиционно са най-многобройната туристическа група, посещаваща страната. През първото полугодие на 2009 г. те все още удържат първото място: 1,7 милиона германци срещу 1 милион руснаци по плажовете на Анталия. Като цяло общият броя на чуждестранните туристи в Турция за първите шест месеца на текущата година се е свил с 0,9% до 10,6 милиона души. Броят на летуващите германци през юни в сравнение със същия месец на миналата година е намалял с 11,3%. Мнозинството германци не смятат да пестят от летен отдих, въпреки кризата, съобщава списание "Фокус", позовавайки се на данните от проучване, проведено от polis/USUMA. Едва една трета от запитаните германци са заявили, че ще похарчат по-малко пари. И най-интересното в тази група пенсионерите са малцинство. Само 24% от тях са склонни да свият разходите за лятна почивка. /БГНЕС


Берлин / Германия 
bgnes

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...