На българската граница ти съдират кожата ..


Корупция, измами, административен бандитизъм - всичко това е част от картината по българските граници, предупреждава в актуалния си августовски брой германското специализирано списание ADAC Motorwelt. Списанието на германския автомобилен клуб ADAC предупреждава в августовската си книжка, че по българските граници върлува административен бандитизъм. Списанието с най-голям тираж в Европа пише за повтарящите се сигнали за измами, осъществявани от корумпирани гранични служители. "При влизане в страната те изискват от туристите медицинско свидетелство, доказващо, че пътуващият не е заразен със свински грип. Ако липсва такова – глоба. Но такава разпоредба просто не съществува", констатира ADAC Motorwelt.

Списанието на автомобилния клуб препраща към уебадреса на българското посолство в Берлин www.ma.bg/berlin, където всеки турист може да си набави "удостоверение, че в България се влиза без медицинско свидетелство" – документ, пред който театърът на абсурда изглежда скучен реализъм. В информацията на ADAC се казва още, че ако на влизане в България все пак ви поискат медицинско удостоверение или пък ви заплашат с принудителна ваксина, трябва веднага да се обърнете към българското посолство (в Германия).

Информацията в августовската книжка на списанието завършва с още едно предупреждение: "Гранични служители се опитват да мамят туристите и при продажбата на винетки. Седмичните винетки уж били свършили, казват често и ви пробутват по-скъпите месечни и дори годишни винетки. Според българските власти обаче на всички гранични пунктове има достатъчно седмични винетки." /Дойче веле

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...