Превърнаха цял плаж в Лозенец в заведение !


Кметът на Царево Петко Арнаудов разпореди проверка на всички крайбрежни плажни ивици на територията на общината, съобщи news.burgas24.bg.

Инспекцията цели да провери дали концесионерите и наемателите осигуряват постоянен свободен достъп до плажовете.

Особено внимание ще бъде обърнато на „Малкия плаж" в Лозенец, където цялата плажна ивица е превърната в заведение.

Кметът Петко Арнаудов е уведомил за случая Басейнова дирекция -Варна още на 26 юни и е поискал от там да се произнесат дали са разрешавали използването на воден обект за атракционно заведение.

На фирмата -изпълнител е съставен констативен протокол за незаконно построен обект.

Още на входа на "Малкия плаж" в Лозенец туристите биват посрещани с „Добър ден, какво ще желаете?", също както в луксозно нощно заведение.

Така им се намеква, че са попаднали на ВИП плаж, на който е задължително да ползването на някоя от екстрите му - шатра, хамак, шезлонг с чадър, джакузи и душ-кабина.

"Малкият плаж" е една от най-коментираните теми от местните хора в Лозенец, допълва news.burgas24.bg

В действителност цялата плажна ивица, скалите около нея и една в морето са обсебени от заведението. По този начин плажът е напълно затворен за неплатежоспособни, а половината от морския залив е ограден с въжета заради джетовете.

Концесионерът е завзел и знаковите скали в южната част на плажа, любимо място за местните плувци. Сега там има коктейл - бар, маси и шезлонги.

„Малкият плаж” е една от най-коментираните теми от местните хора в Лозенец. В действителност цялата плажна ивица, скалите наоколо и една в морето са обсебени от заведението и плажът е напълно затворен за неплатежоспособни, а половината от морския залив е ограден с въжета заради джетовете. Концесионерът е завзел и знаковите скали в южната част на плажа, любимо място за местните плувци. Сега там има коктейл- бар, маси и шезлонги и не е позволено хора да лежат на плажната си хавлия.

Според запознати през юли плажът е обезлюдял. По-голямата част от плажната ивица бе заета от шатри. На окачените табели пред тях се обявяваха цени от 50 лв. за шатра и 30 лв. за чадър и шезлонг.

Кметът ще поиска от новия министър на регионалното развитие и благоустройството да извърши проверка и за това спазват ли концесионерите договорите и схемите за разполагане на преместваемите обекти и чадърите по плажовете.

Арнаудов ще търси съдействието на министър Плевнeлиев и за осигуряване на по-строг контрол върху стопанисването на плажовете. Той настоява и някои от договорите с концесионерите да бъдат преразгледани.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...