Акула изпразни плажа..


Притеснителен турист взел делфин в беда за хищник в Созопол


Бозайниците били изхвърлени на плитчините от силните вълни. Най-вероятно водата на вълните е понесла първо бебе делфинче, а майка му тръгнала да го спасява, смятат очевидци. След като забелязали бозайниците, морските гардове веднага напуснали вишките и хукнали да ги спасяват. Те качили делфините на джетове и ги отнесли навътре в морето близо до остров "Свети Иван".  Преди това пък част от успокоените летовници успели да си направят уникални снимки с интелигентните животни.
Бургас. Крясък "Акула! Бързо излизайте от водата" стъписа вчера летовниците на централния плаж в Созопол. Къпещите се сред вълните панически започнаха да се изнасят от водата и да питат спасителите какво става.
Малко по-късно се разбра, че притеснителен турист забелязал черно туловище край брега и вдигнал фалшива тревога за хищния звяр. "В действителност в плитчините на по-малко от метър дълбочина се бяха озовали два делфина, които спасителите успяха да върнат в морето, обясни концесионерът Цоньо Христов. Но тъй като очите на страха са големи, по-отдалечените от мястото на събитието туристи наистина повярвали, че има акула, и дори започнали да звънят на свои близки в съседните курорти, за да ги предупредят.
Татяна Стоянова/paper.standartnews.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...