Ураган наближава към Флорида


Ураганът Бил - първият в Атлантическия океан за тази година, приближава Бермудските острови с ветрове от 160 километра в час и днес се очаква да се превърне в наистина голям по мащабите си ураган
- съобщават от американската метеослужба. В същото време силата на Клодет - първата тропическа буря, която порази американското крайбрежие за тази година, започва да отслабва до тропическа депресия.

Клодет премина през Флорида с проливни дъждове и причинявайки свлачище. Властите съобщиха за спорадични прекъсвания на тока, но значителни щети няма. Бурята вече се придвижи през Алабама и Джорджия и в момента е в щата Мисисипи.

Тропическата буря Ана, която премина през Карибско море южно от Пуерто Рико, също отслаби силата си, насочвайки се към Мексиканския залив. Опасенията на петролните пазари обаче остават, тъй като Ана веднъж вече възобнови силата си, а регионът произвежда една четвърт от петрола за Съединените щати и 15 % от природния й газ.

Ураганът Бил в момента е от втора категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън, но силата му се очаква да премине в трета категория през следващите 48 часа. В момента Бил е далеч от какъвто и да било бряг, но до края на седмицата ще достигне Бермудските острови. Засега не може да се предвиди дали ураганът ще премине директно през тях или силата му ще бъде усетена повече по американското крайбрежие./bnt.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...