Венеция с нова атракция - гробище..


Най-новата атракция за туристите във Венеция вече е гробищният остров Сан Микеле, предаде АНСА.

Това лято зачестиха туристическите групи, посещаващи острова, на който се намират гробищата на Града на каналите. Там вниманието им привличат гробовете на поета Езра Паунд, на композитора Игор Стравински, на други видни личности, както и красивият гробищен параклис.

Жителите на Венеция обаче се оплакват, че така туристите нарушават покоя на техните починали любими хора. Засега управата на самото венецианско гробище не се е оплакала от туристическия наплив.

Директорът на гробищния парк Бруно Падоан казва, че на Сан Микеле идват само възпитани хора, които не правят боклуци, облечени са подходящо и не вдигат шум.

Не за първи път венецианците са против присъствието на туристи на определени места във Венеция. Подобен сблъсък имаше през 2007 г. Тогава жителите на Града на каналите се противопоставиха на поведението на туристите на централния площад във Венеция Сан Марко.

Властите на града тогава взеха решение да ограничат продажбата на пици в района на Сан Марко и наложиха забрана на туристите да се разхождат голи до кръста, да сядат на тротоарите или да ядат сандвичи и други неща в тази зона.

За спазването на заповедта започна да се грижи група от 7 жени, наречени Пазителки на благоприличието. Туристите обаче са заплашени и с глоби, ако не спазват разпоредбите. БТА

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...