Един и същ хотел, а в сайтовете цените са различни


Недоволството ми е насочено като цяло към българските хотелиери, а не конкретно към даден хотел в Цигов чарк, хотел във Велинград, хотел в Чепеларе и т.н. Та значи решаваме аз и съпругата ми да отидем за седмица на почивка в планина. Планината не сме я избрали, защото искаме да отидем навсякъде. Поради тази причина решихме да прегледаме офертите на хотелите в планинските курорти и който си харесаме най-много, той ще е. Персона нон грата за нас бе единствено кой да е хотел в Банско, хотел в Пампорово и хотел Боровец. Не, че не отговарят на изискванията ни, но в тези три курорти категорично не искахме да отсядаме.

И водени от тези принципи, сядаме пред компютъра, пишем в търсачката хотел в Чепеларе, после хотел във Велинград, хотел в Добринище, хотел в Говедарци. Появиха се доста оферти, които успяха да привлекат вниманието ни. Естествено поровихме се доста дълго, за да изберем най-доброто място, а и разбира се да видим цените на всеки хотел в дадения курорт. Неприятно впечатление обаче в първия момент ни направи един хотел в Чепеларе, който присъстваше в доста сайтове. От снимките виждахме, че стаите са добри, коментарите също бяха в негова полза, но в три различни сайта, цените за този хотел в Чепеларе бяха различни. На едно място бе посочена сумата от 30 лв., на друго 40 лв., а на трето 38 лв.

Със същия проблем се сблъскахме и при разглеждането на един малък и симпатичен хотел във Велинград. Там диапазонът на цените бе от 30 лв. до 45 лв. И от всичко това се стига май само до един извод – ако искаш да направиш точна калкулация на бюджета си и да си на 100 % сигурен за цената, която ще ти искат, е най-добре да се обадиш по телефона. В крайна сметка си направихме резервация във Велинград, но не в този хотел във Велинград, който имаше три различни цени в три различни сайта.

Не знам каква е причината за това, но би било добре собствениците на хотелите, без значение дали говорим за морски или планински курорт, да посочват еднакви цени навсякъде, защото сегашното положение дразни.

turizam.samo.bg

1 коментар:

Анонимен каза...

Ами , че не е толкова трудно да се сетите от къде идва тази разлика? Как бананите може да са със 20 цени? Различни продавачи, различни цени, офицялната е една- на сайта на хотела!


Hotels,Holidays,Tickets...