Нови заменки лъснаха в Несебър


Три старозагорски фирми зовъртяли далавера за 20 млн. евро

Нови скандални заменки на парцели край морето лъснаха в Несебър. Сделките за замяна били сключени  от три старозагорски фирми - "Аква Истейт"ООД, "Холдинг Загора"ООД и ЕТ "Градус-Иван Ангелов", алармира местният общински съветник и председател на партия ДЕЛА Атанас Терзиев. Той е изпратил сигнал до земеделския министър Мирослав Найденов, в който твърди, че са допуснати редица закононарушения при изключването на парцелите от горския фонд. Според Терзиев сделките са скандално неравностойни и са ощетили, както държавата, така и община Несебър.

Първата заменка е за терен от 27 декара намиращи се в южната част на Несебър, само на 400 метра от сградата на общинската администрация. Те са били предоставени на "Холдинг Загора"ООД и ЕТ"Градус-Иван Ангелов". По-късно двете фирми продават апетитния терен на друга старозагорска фирма - "Аква Истейт"ООД. Същото дружество е страна по следваща заменка, станала в началото на тази година. Тя се сдобива с 21 декара в съседство срещу които предоставя 66 декара в землището на Тетевен.

Несебърската земя е оценена на 266 000 лева. Според Терзиев оценката е скандално ниска, а реалната стойност на земята е не по-малко от 20 милиона евро.

Елена Димитрова/standartnews.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...